Cum să atingi extazul în cuplu și în viață – Curs de inițiere în Tantra

Acest curs, cu toate elementele lui, este creat pentru a te ajuta să intri adânc în extazul, grația și vindecarea interioară. Ești pregătit pentru cea mai mare schimbare din viața ta? Alege transformarea în mod intensiv a sexualității și a iubirii în variantele lor de nivele superioare!

Mai jos este lista workshop-urilor incluse în curs. În România, cursul va fi împărțit în trei părți (în weekend-uri diferite) și fiecare parte va dura două zile și jumătate, de vineri după masă până duminică seara. Întregul curs conține 15 workshop-uri, fiecare durează aproximativ trei ore și jumătate și au teme diferite. Alegerea temei va depinde de nevoile și de energia grupului.
La finalul fiecărui nivel (după cele trei module) se va primi un certificat de absolvire a primului nivel al Școlii Mișcării Tantrice.

Costul participării la fiecare modul este de 550 RON de persoană, respectiv 1000 RON pentru cupluri. Plata cursului se va face în contul RO88 BTRL RONC RT02 7242 4901 , deschis la Banca Transilvania, titular cont sc Info Spiritual srl-d.

Înscrierile se fac la numerele de telefon 0747-751035. Confirmarea înscrierii se face prin plata unui avans de 150 de lei în contul de mai sus.

Modulul 2 va avea loc la BUCUREȘTI în weekend-ul 24 – 26 MARTIE 2017. Cursul va dura de vineri de la ora 14 până duminică la ora 20. Locația: o cabană în apropiere de București, se va comunica celor înscriși.

PREȚ SPECIAL: Cine se înscrie și plătește avansul pentru cursul de la București până la data de 20 martie  2017, va beneficia de prețul special de 450 de lei (800 pentru cupluri). La această sumă se adaugă suma necesară pentru plata cazării.  Meniul va fi vegan (produse de origine vegetală) și te rugăm să aduci cu tine ceea ce vrei să mănânci în cele 3 zile.

Modulul 3 va avea loc la CLUJ în weekend-ul 17 – 19 martie 2017. Cursul va dura de vineri de la ora 14 până duminică la ora 19. Locația: o cabană la munte, în județul Cluj,  se va comunica celor înscriși.

PREȚ SPECIAL: Cine se înscrie și plătește avansul pentru cursul de la Cluj până la data de 13 martie  2017, va beneficia de prețul special de 450 de lei (800 pentru cupluri). La această sumă se adaugă suma necesară pentru plata cazării, în jur de 100 de lei. Meniul va fi vegan (produse de origine vegetală) și te rugăm să aduci cu tine ceea ce vrei să mănânci în cele 3 zile.

Dacă simți că aceste cursuri te-ar ajuta, dar nu ai mjloacele financiare necesare, contactează-ne și vom găsi împreună o soluție! 🙂

Mai jos sunt enumerate temele abordate pe parcursul cursului:

Modulul 1:
1. Introducere în Tantra, ce înseamnă să practici Tantra;
2. Conectare;
3. Expansionând conștiința. A fi aici și acum;
4. Iubește-te pe tine: a face cunștință cu iubitul interior;
5. Împărtășirea experiențelor și sesiune de întrebări și răspunsuri.

Modulul 2:
6. Partea teoretică a practicii. Ponturi pentru a-ți îmbunătăți relația cu propria persoană, cu partenerul, cu ceilalți, cu animalele, cu întreaga natură și cu întregul univers;
7. Energia sacră – venerarea corpul sacru, recunoașterea sufletului descătușat;
8. Energiile masculină și feminină;
9. Sexualitate sacră;
10. Dansând cu tantra.

Modulul 3:
11. Comunicarea iubirii;
12. Pregătirea pentru trezirea energiei Kundalini;
13. Ceremonia “Călătoria de trezire a simțurilor”;
14. Secretele atingerii tantrice. Introducere în masajul tantric;

15. Închiderea întregului curs cu împărtășirea experiențelor

Despre Michal Kali Griks

Este polonez de origine, dar locuiește în Spania. Este profesor de Kundalini Yoga, este student la Rasayana Tantra Academy din Rotterdam, este maseur tantric , instructor, coach pe relații și stil de viață. Folosește în practica sa energia Reiki, ca energie a iubirii, pe diferite nivele. Practică Tantra de mai bine de nouă ani și de mai mult de patru ani este instructor, făcând cursuri din ce în ce mai des. Tantra a devenit pentru el un mod de viață.
Și-a dat seama că, pentru el, lucrul cu energiile sexuale a fost modalitatea cea mai eficientă de a-și îmbunătăți: stima de sine, sănătatea fizică și mentală, relațiile intime, iubirea (inclusiv iubirea de sine), energia și multe alte aspecte ale vieții…

Pentru el, sexualitatea este cea mai apropiată, mai frumoasă, mai intimă, mai puternică și mai energizantă expresie a iubirii.
Când simte toate astea, își pune întrebarea: De ce, dacă iubirea este cel mai important lucru pentru majoritatea oamenilor, nu există loc pentru asta în procesul de educație? A început să facă el acest lucru, prin înființarea Mișcării Tantrice, Școlii de Tantra și prin cursurile predate în întreaga lume. În viața lui, a trăit sexul ca fiind drumul către Iad, dar a fost norocos să-l trăiască ca experiență și ca drum către Rai. Acum misiunea asumată de el este de a scoate sexul din zona de vinovăție, murdărie și rușine, și a-l aduce în zona sacralității, acolo unde acesta ar trebui să fie.

Spune că este Tantric, iar destinul lui este de a împărtăși Tantra și iubire.

Mai jos este descrierea făcută de Michal, în amănunt, a acestor workshop-uri:

Modulul 1:

Workshop-ul 1: Introducere în Tantra, ce îndeamnă să practici Tantra (seară deschisă)

În acest workshop introductiv voi da exemple de exerciții simple și fără riscuri pe care le poți practica acasă cu partenerul sau de unul singur. Orice persoană care urmează instrucțiunile cuprinse în această introducere poate să-și îmbunătățească viața, rapid și dramatic. Vă arătăm ce este Tantra și ce anume se predă la cursurile Școlii Mișcării Tantrice. Câte puțin din toate:

– teorie, ce înseamnă tantra pentru noi și cum o aplicăm în practică;
– meditație sexuală;
– să găsim și să antrenăm mușchiul PC;
– comunicare deschisă;
– să facem cunoștință cu Bărbatul interior și cu Femeia interioară;
– meditația de trezire a simțurilor;
– respirăm împreună, în poziția Shiva Shakti.

Workshop-ul 2: Conectare

În aceste timpuri moderne, mulțumită tehnologiei, ne putem contacta unii pe ceilalți chiar și atunci când suntem la mii de kilometri distanță. În orașe locuim atât de aproape unii de ceilalți. Comunicarea nu a fost niciodată atât de rapidă. Dar, cu toate astea, niciodată în istoria omenirii nu am fost atât de alienați. Niciodată nu ne-am simțit atât de singuri ca acum. Oare am pierdut ceva pe drum?

Acest workshop este conceput să ne ajute să ne conectăm unii cu alții dincolo de capacitatea telefoanelor noastre mobile, să creem Prietenii cu P mare, la un nivel mult mai profund decât a avea mii de prieteni pe Facebook, să simțim Iubirea cu I mare, mult mai profund decât a trimite <3 prin internet, să ne conectăm cu adevărata Natură, dincolo de Discovery Channel. Să regăsim ceea ce am pierdut, să ne regăsim natura noastră profundă, să ne conectăm cu noi înșine și cu ceilalți participanți poate chiar mai profund decât am făcut-o vreodată cu prietenii sau cu familia.

Tantra ne oferă instrumente care ne ajută să ne conectăm cu toate părțile noastre, cu noi înșine, cu partenerul / partenera, cu grupurile din care facem parte, cu familia, cu alți oameni, cu animalele, cu natura și cu întregul univers. Tantra transformă frumosul slogan „Suntem cu toții una” dintr-o idee într-o experiență reală. Dacă îți vei da voie să simți asta, nu vei mai fii niciodată la fel. Nu vei mai iubi la fel ca înainte. Ăsta este motivul pentru care am ales să începem cu acest workshop.

Workshop-ul 3: Expansionarea conștiinței

Vă vom invita să creați spațiu pentru expansiunea conștiinței.
Veți descoperi:
Ce este conștiința, cum să te pregătești pentru a te deschide înspre conștientizarea deplină. Cum să dizolvi blocajele în mod conștient și să te deschizi pentru fluxul de energie a iubirii.
Cum ne putem cultiva conștiința interioară în viața de zi cu zi.

Expansiunea conștiinței este unul dintre principalele scopuri ale Tantrei. În acest workshop vom trezi, descoperi, explora și expansiona conștiința momentului prezent, conștientizarea energiilor masculină și feminină, conștiința martorului, conștientizarea energiei… Acest workshop vă poate deschide ochii, inima și mintea, astfel încât nu veți mai fi niciodată aceiași.

Workshop-ul 4: Iubește-te pe tine: a face cunștință cu iubitul interior

A ne iubi pe noi înșine stă la baza adevăratei iubiri, doar când ne iubim pe noi îi putem iubi pe alții cu adevărat. Când ne simțim bine în propria piele vom avea stima de sine necesară pentru a acționa din iubire în raport cu alte ființe. A ne iubi pe noi înșine cu adevărat va crește șansa de a amplifica iubirea împărtășită cu partenerii noștri, cu familia, animalele, natura, planeta și întregul univers.
Asta nu are nicio legătură cu egoismul, ci mai degrabă cu împărtășirea iubirii într-un mod sănătos.

Modulul 2:

Workshop-ul 6: Partea teoretică a practicii. Ponturi pentru a-ți îmbunătăți relația cu propria persoană, cu partenerul, cu ceilalți, cu animalele, cu întreaga natură și cu întregul univers (seară deschisă);

E mai degrabă o prelegere decât un workshop. Dacă sunteți nou-veniți în lumea Tantra și v-ar place să aflați mai multe, să simțiți și să vedeți dacă rezonați cu aceste practice, atunci ar fi bine pentru voi să participați la această secțiune. Va exista și timp suficient pentru întrebări și răspunsuri.

Workshop-ul 7: Energia sacră – venerarea corpul sacru, prin recunoașterea sufletului descătușat

Împreună vom crea în acest workshop un spațiu sacru în care vom putea trăi ca experiență procesul de transformare. Amintiți-vă faptul că schimbarea reală începe acolo unde se termină zona de confort. Vom lucra în grup, pe perechi și individual. În această zi ne vom focaliza pe curgerea energiei prin corp, cum o experimentăm și cum putem cultiva această conștientizare.
Ce anume ne creează blocaje și cum putem, în mod conștient, să devenim permeabili pentru aceste energii care tind să ne blocheze?

Calea tantrică ne deschide pentru a trăi ca experiență nivele profunde ale energiei proprii, a partenerului și a grupului. Cu ajutorul tehnicilor tantrice și a celor sexuale din tradiția Tao, devenim conștienți de enegiile subtile care leagă lucruri aparent opuse: spirit și materie, sexualitate și spiritualitate, lumină și întuneric, conștient și inconștient, masculin și feminin.

Folosind cheile pentru deschiderea ușii conexiunilor, pentru a ne recâștiga puterea interioară, vom conduce fluxul energetic în direcția optimă.

Workshop-ul 8: Energiile masculină și feminină

În zilele noastre, nu foarte mulți oameni sunt conștienți că în fiecare dintre noi există ambele energii, feminină și masculină. Indiferent de sexul pe care-l avem, echilibrul dintre cele două energii ne determină gradul de sănătate, de mulțumire, de fericire și de împlinire în relațiile pe care le avem. În acest workshop vom face cunoștință cu femeia și bărbatul interior și vom învăța să le recunoaștem energiile. Ne vor spune cum e să trăiască în noi, care sunt nevoile și grijile lor și cum le (ne) putem îmbunătăți viața.

Vom ajunge să cunoaștem diferențele dintre corpurile bărbatului și a femeii și vom învăța să le abordăm într-un mod care permite minunatei energii sexuale a dragostei să curgă liber, fără a fi forțată sau impusă cuiva sau blocată de comportamente nepotrivite.

Workshop-ul 9: Sexualitate sacră

În cadrul acestui workshop, vom face o călătorie în trecut, pentru a vindeca în special acele memorii legate de sexualitatea nostră. Trăim într-o societate în care, foarte des, sexul este considerat ceva rău, murdar, care dezvoltă în noi vinovăție și rușine. Ne vom vindeca rănile, cu intenția de a aduce sentimentul sacrului și aprecierea nu doar a părților genitale din corpul nostru ci și a întregului concept de sex din viața noastră. Ne vom elibera de stereotipurile care ne blochează iubirea.

Conform filozofiei tantrice, sexualitatea umană este localizată în centrul spiritualității. De-a lungul mileniilor, a ajuns în situația de a fi considerată doar un miloc de procreare. Adevărul mai larg era disponibil doar pentru câțiva inițiați. În acest moment, nivelul de conștiință al omenirii este suficient de matur pentru ca adevărul despre sacralitatea sexualității să fie revelat tuturor. În aceste timpuri, conștiința omenirii a început să treacă dincolo de cercul activităților și experiențelor strict materiale. Ascensionează împreună cu energia Pământului. Maeștrii Înălțați dezvăluie acum mistere din vechime, la care înainte aveau acces doar anumite elite. Folosirea acestor secrete ar putea fi soluția la numeroase crize cu care se confruntă acum omenirea și persoanele în viața lor de zi cu zi.

Pe de altă parte, în aceste timpuri este disponibilă la scară largă pornografia, care distorsionează puternic imaginea despre sexualitate. Suntem bombardați cu mesaje pornografice, în care sexualitatea este lipsită de frumusețe, sacralitate, putere sau intimitate… În cadrul acestui workshop, veți avea ocazia de a vă răspunde, la un nivel profund, la întrebări cum ar fi: “În ce fel diferă sexualitatea sacră de cea obișnuită?” ”Cum pot accesa sexualitatea sacră în viața mea?” ”Cum anume, bazându-mă pe sexualitatea sacră, pot să-mi modelez relația cu mine, cu un partener, cu alte persoane, cu natura și cu întregul univers?”

Nu veți primi răspunsuri de-a gata la aceste întrebări sau la altele, ci, în mai multe workshop-uri, vă oferim oprtunitatea de a experimenta diferite metode, care vă pot ajuta să vă extindeți conștiința în domeniul sexualității sacre. În acest workshop ne vom concentra asupra dizolvării conceptelor și blocajelor acumulate în jurul ideii de sexualitate.

Vom recunoaște tipare pe care le-am adoptat de la familie, școală, societate, filme Hollywood-iene etc. Pentru a recunoaște sexualitatea sacră, vom ridica vălul ignoranței. Pentru a ajunge acolo, vom folosi: mișcarea, meditația, atingerile, masajul, respirația, jocul și comunicarea. S-ar putea să ajungeți să stabiliți o relație intimă cu voi înșivă. S-ar putea să vă îmbogățiți și să vă ridicați la un nivel mai înalt relația cu partenerul. S-ar putea să atrageți în viața voastră partenerul(a)/iubitul(a) viselor voastre. S-ar putea să vă vindecați rănile din viața voastră sexuală sau cele pe care le-ați moștenit, din generație în generație.

Workshop-ul 10: Dansând cu Tantra

Ca toate invitațiile pe care eu vi le fac, puteți învăța și trăi ca experiență lucruri extrem de utile. Dar doar atunci când citiți cu inima și apoi faceți mișcările cu corpul vostru…doar când folosiți aceste cunoștințe.

Există câteva pasiuni în viața mea. Una dintre ele este cu siguranță Tantra, și anume a fi iubire, a face dragoste, a oferi și a primi iubire. Cealaltă pasiune este dansul, care e intim conectat cu Tantra. La fel ca atunci când faci dragoste sau masaj (cea de-a treia pasiune a mea), și atunci când dansezi este cel mai bine să lași mintea afară din asta. Acum nu e momentul pentru a gândi, e timpul să simțim. Să alunecăm în dans, să urmăm sunetele sau chiar să devenim sunetele, să fim una cu muzica. Fiind acordați, la fel ca un instrument, vom fi în armonie deplină cu muzica. Aici și acum. Renunțând la toate gândurile. Când suntem capabili să menținem această stare este mult mai mult spațiu pentru inima noastră, pentru corpul nostru. Atunci e mult mai ușor să te conectezi. Să ne adâncim în noi înșine…și în ceilalți.

Asta este ceea ce aș dori să împărtășesc cu voi pe parcursul acestui workshop. Pentru a fi mai conectați, vom folosi câteva metode tantrice, cum ar fi scuturarea de stress, dansul cu legături la ochi, diferite ritmuri muzicale și mișcări care activează chakre, glande și hormoni diferiti. Vom folosi diferite abordări și atingeri. Vom trezi dansul extatic în fiecare din voi .

Modulul 3:

Workshop-ul 11: Comunicarea iubirii

Cunoașteți modalitatea tantrică de comunicare? Cunoașteți limbajul de iubire al vostru și al partenerului vostru? Cunoașteți faptul că, atunci când corpurile voastre vorbesc unul cu celălalt, pot găsi mult mai ușor soluții, chiar și în domenii ale vieții unde credeați că nu sunt soluții? Cunoașteți inteligența corpului? O folosiți? Știți că noi, de multe ori, “vorbim” prin emoții? Știți că, de multe ori, noi nu ne înțelegem unii cu alții deoarece folosim limbaje diferite ale iubirii și nici măcar nu suntem conștienți de asta?

Vă puteți imagina cât de mult v-ați putea îmbunătăți viața și relațiile dacă ați cunoaște răspunsul la aceste întrebări?
În acest workshop vom explora câteva răspunsuri la aceste întrebări și la multe altele. Vom face exerciții de comunicare tantrică și comunicare prin limbajul corpului. Vom face diferite lucruri pentru a afla care este limbajul vostru de iubire și al partenerului vostru iar apoi vom exersa folosirea lor.
Viața voastră poate deveni mult mai ușor de înțeles decât înainte! Ca întotdeauna, sunt doar câteva lucruri pe care toată lumea ar trebui să le știe, dar doar foarte puțini ajung la această cunoaștere.

Workshop-ul 12: Pregătirea pentru trezirea energiei Kundalini

Energia Kundalini, sau “șarpele puterii” este cea mai puternică energie care poate fi trăită ca experiență de corpul uman. În anumite culturi, trezirea enegiei Kundalini este echivalată cu iluminarea, cu binecuvântarea supremă, scopil vieții sau cea mai mare eliberare…Dintr-o dată, toate simțurile îți sunt treze 1000%. Poți vedea, simți, trăi lucruri de care nu ai fost niciodată conștient. Extazul, pentru tine, poate ajunge la un alt nivel, mai înalt. În acea stare, intensitatea vieții poate crește până la un nivel care s-ar putea să te sperie. Fii pregătit! Fii conștient! Observă și acceptă… sau, chiar mai bine, dă-ți voie să fii. Să fii ceea ce ești cu adevărat. Recunoaște zeul / zeița din interiorul tău – simte-l(o) și devino una cu el/ea. Viața nu va mai fi niciodată la fel. Tu nu ești singur…

Workshop-ul 13: Ceremonia de trezire a simțurilor

Ascultă șoaptele tăcute ale corpului tău. Șșșșș…
Când acordăm atenție maximă simțurilor, intrăm în inimă și suntem într-o relqație de iubire cu întraga existență. Și, în loc să ne gândim la… și să analizăm lumea, o iubim, o simțim, devenim parte din ea. Trăim ca experiență beatitudinea, extazul și un sentiment profund de împlinire poate ajunge la noi prin intermediul simțurilor. Pentru a practica acest lucru, vom face un ritual care trezește fiecare simț în parte și ne permite să absorbim această beatitudine în inimile noastre. Este o meditație adâncă, delicioasă, care ne atinge corpul, inima și sufletul. Este pentru toți aceia care vor să-și extindă experiența simțurilor sau să folosească corpul ca o poartă pentru a ajunge la suflet. Făcută în cuplu, este o modalitate extraordinară de a vă conecta unul cu celălalt și de a simți recunoștință și mai multă iubire și empatie față de partener. Trezește copilul din noi, un copil care joacă jocurile de iubire ale adulților.

Workshop-ul 14: Secretele atingerii tantrice. Introducere în masajul tantric;

Acest workshop este astfel conceput ca voi să învățați și să simțiți ce este o atingere sacră, pentru a putea permite energiei vindecătoare a iubirii să intre în corpul și în viața voastră. Stăpânirea artei de a oferi și a primi masajul tantric ne deschide pe mai multe nivele:
– ne ajută să ne recuperăm energia;
– ne învață atingerile sacre,
– crește nivelul de conștientizare a corpului;
– este o introducere în sexul tantric;
– ne dezvoltă potențialul de a iubi.
Nu putem menționa aici toate beneficiile masajului tantric dar, vom spune că, în primul rând, este o experiență profundă de bucurie interioară, beatitudine, curățenie, pace și extaz. Este experiența faptului de a fi întreg. Ne vom concentra în special pe ceea ce simțim în corp, și nu doar asupra tehnicilor. În primul rând, vrem să ne asigurăm că toți participanții vor trăi ca experiență atingerile, că sunt deschiși pentru a oferi și a primi la nivelul corpului fizic, că se deschid pentru a simți plăcerea de a oferi sau a primi un masaj. Vrem să intrăm adânc în nivelele la care se poate simți plăcerea, beatitudinea și curgerea energiei iubirii. Vrem să eliberăm toate tensiunile de la nivelul corpului, să le lăsăm să plece, pentru a putea crea mai mult spațiu în interiorul corpului, ca în locul blocajelor să fie spațiu pentru a curge energia vieții.

Workshop-ul 15: Închiderea întregului curs.